Zondagochtendconcert in het LUMC

Vorige week zondag mochten wij een concertje geven voor een heel bijzonder publiek. Om kwart voor tien ’s ochtends stonden we bij de ingang van het Leids Universitair Medisch Centrum en werden door een vriendelijke man de goede richting op gewezen. Bij het cafetaria aangekomen zagen we een ruimte afgeschermd met foto’s van de Leidse grachten en de Hooglandse Kerk. Er stonden een paar rijen stoelen klaar, en een paar daarvan waren zelfs al bezet. Wij mochten onze instrumenten uitpakken in een kleine ruimte vlak bij de hal. Wij zouden die ochtend spelen tijdens de zondagochtendbijeenkomst van de geestelijke verzorging van het LUMC. De man die de bijeenkomst zou leiden nam nog kort met ons het programma door. Ondertussen waren er meer mensen op de stoelen komen zitten, werden er patiënten in een rolstoel of bed door verpleegsters voorgereden en werd een videoverbinding tot stand gebracht, zodat ook alle patiënten die het bed moesten houden konden meekijken en –luisteren. Om tien uur begon de bijeenkomst met een verhaal uit het boek ‘De genezing van de krekel’ van Toon Tellegen. Daarna speelden wij wat muziek: de ‘Kaizerwalzer’ van Johann Strauss, om de ochtend met een vrolijke noot te beginnen. Daarop volgde een tweede hoofdstuk over de krekel, en wij speelden het eerste deel van het eerste strijktrio van Beethoven.
Na afloop van de bijeenkomst kwamen er heel wat mensen naar ons toe. Allemaal vonden ze het ontzettend leuk wat we gespeeld hadden. Ook kregen we veel de vraag waar onze naam ‘Trio Sorelli’ vandaan komt en erg leuke reactie zodra we het antwoord gaven.
Wij vonden het ontzettend leuk om een zondag ochtend van de LUMC patiënten en van onszelf een beetje op te vrolijken, want hoe gaat dat nou beter dan met muziek?

https://www.youtube.com/watch?v=Vz2KbXlyQgE&t=328s

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *