Dora

Heey,
photoshoot 31

Ik ben Dora, ik ben de jongste van de zusjes en 21 jaar.

Ik speel al sinds mijn 7de ongeveer cello. Bij ons thuis werd er een huisconcert gegeven, in mijn herinnering was het een piano trio, in het stuk dat ze die dag speelden kwam een hele mooie solo voor de cello voor. Ik was helemaal betoverd, dat wilde ik ook kunnen spelen! Mijn moeder greep haar kans en regelde voor mij een mini cello, nou toen begon het pas echt goed op gang te komen. Heleen speelde al viool en zodra onze moeder Lily aan de altviool kreeg had ze een geheel eigen strijktrio.

Naast het trio waar we in spelen, heb ik in verschillende andere ensembles gespeeld. Deels ook met mijn zussen, anderen zonder. Met zijn drieën hebben we ook nog in een hobokwartet verschillende stukken gespeeld, zonder mijn zussen heb ik nog veel stukken voor piano en cello gespeeld. Naast de ensembles waar ik in heb gespeeld, heb ik ook gespeeld in het Domstad Jeugdorkest, bij de celli van het JEUGDorkest, het oudste orkest van de drie.

Tot vijf keer toe zijn mijn zussen en ik naar Zomercursus Woudschoten geweest, dit is een kamp waarbij je ensembles vormt met andere deelnemers. Vervolgens krijg je tien dagen les van professionals. Hier kan je heel veel verschillende ensembles vormen, als strijker krijg je ook de kans om met blazers in een ensemble te zitten. Dit heb ik dan ook vaker gedaan en was super leuk om een keer te doen.

Ik heb er altijd van genoten om met anderen in een ensemble te zitten, de vele mogelijke bezettingen zorgen er mede voor dat je voor dat je met verschillende mensen samen kunt spelen. Ik ben ook zeker niet van plan om in de nabije toekomst op te houden met spelen!

Groetjes,

Dora

.kleine Dora