Verenigingsavond van het Utrechts Klokkenluiders Gilde

Op Sint Maarten’s avond, 11 november, mocht Trio Sorelli spelen op de verenigingsavond van het Utrechts Klokkenluiders Gilde.  Als echte Utrechters kennen wij natuurlijk wel het mooie carillon op zaterdag en de klokken die op speciale momenten worden geluid, maar het was toch een stapje verder om met de mensen die achter deze organisatie zitten kennis te maken.

De avond werd gehouden in de Aula van het Academiegebouw aan het Domplein, waar wij als intermezzo tussen vele dankbetuigingen en toespraakjes, met als meest prominente gast de burgemeester van Utrecht, de avond van muzikale sfeer voorzagen.

Onder andere speelden wij het lied ‘De Klokken’, dat speciaal gemaakt is voor het klokkenluidersgilde door de voormalig beiaardier Arie Abbenes, aan het begin van de avond. Aan het eind herhaalden we het nog een keer voor het klokkenluiderskoor, dat het lied van de tekst van de Utrechtse stadsdichter Alexis de Roode voorzag. Hieronder vindt u een filmpje van ons optreden.

Het was ontzettend leuk om op deze bijzondere avond te mogen spelen voor een volle Aula met ontzettend betrokken en enthousiaste leden en belangstellenden van het Klokkenluiders Gilde.

klokkenluidersgilde

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *