Gluren bij de buren Lunetten, 2016

Via school werden we gevraagd mee te doen met een concept waar wij persoonlijk nog niet van gehoord hadden, maar waar we wel meteen enthousiast over werden: Gluren bij de buren, een huiskamerfestival waarbij huiskamerconcertjes worden gegeven door heel Utrecht.

Zondag 31 januari was het dan zover en vertrokken wij naar Lunetten om daar te laten zien wat Trio Sorelli allemaal in haar mars heeft. Na het inspelen in de huiskamer die aan ons was gekoppeld (met mooie akoestiek, heerlijk!) was het wachten geblazen voor de mensen die langs zouden komen. Gluren bij de buren werkt met meerdere rondes waarbij de mensen tijd hebben om tussendoor van huizen te wisselen, dit zorgt er voor dat je zelf je programma kan kiezen en het dus zo gevarieerd mogelijk kan maken. Voor ons was het aan de andere kant juist de vraag hoeveel mensen er zouden komen en of de kamer misschien veel te vol of leeg zou worden. Echt zorgen hoefden we ons gelukkig niet te maken, want al heel vroeg druppelden de mensen binnen, tot uiteindelijk de hele kamer vol zat en er zelfs een paar stoeltjes en een kussen voor de kinderen moesten worden bijgehaald. Na de eerste ronde was er tijd om wat te kletsen met de gasten, en was het meisje op het kussen zo enthousiast geworden dat we van haar vader allerlei vragen kregen over muziekscholen en het beginnen met muzieklessen. Na dus, stiekem bijna even enthousiast, informatie te hebben uitgewisseld, begonnen we vol goede moed aan de tweede ronde met weer nieuwe mensen. Ook de tweede keer was het net zo leuk om te spelen: Nieuwe mensen, nieuwe sfeer, nieuwe muziek!

We vonden het erg leuk om in Lunetten te mogen spelen en kijken uit naar volgend jaar, misschien wel in weer een andere wijk? 😉

Gluren bij de buren Lunetten 2016, publiek Gluren bij de buren Lunetten 2016

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *